Αρχική » Χωρίς κατηγορία

Αρχείο κατηγορίας Χωρίς κατηγορία

Ημερολόγιο Δράσεων

ΔΤΤΠΠΣΚ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Προετοιμασία για τις ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών της Γ΄ τάξης

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες

Οι τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών/τριων στο Λύκειο είναι:

  1. Θα πρέπει  ο πρώτος κηδεμόνας (ο οποίος και θα ολοκληρώσει αργότερα με τους κωδικούς του στο taxisnet την εγγραφή) να συμπληρώσει την παρούσα υπεύθυνη δήλωση. Η ηλεκτρονική εγγραφή στο taxisnet θα πραγματοποιηθεί αργότερα και θα σας ειδοποιήσουμε εκ νέου.
  2. Η παραπάνω υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να συνοδεύεται με ανάλογο αποδεικτικό έγγραφο. Σας υπενθυμίζουμε ότι η μόνιμη κατοικία των μαθητών αποδεικνύεται σύμφωνα με τα ακόλουθα δικαιολογητικά : 1) Απόδειξη λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο. (όχι κινητό τηλέφωνο) ή 2) Αντίγραφο εκκαθαριστικού της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) ή η αντίστοιχη σελίδα της φορολογικής δήλωσης, στην οποία δηλώνεται η μόνιμη κατοικία του κηδεμόνα (Ε1, Πίνακας 5).
  3. Επίσης, στην ίδια υπεύθυνη δήλωση, οι γονείς–κηδεμόνες των μαθητών θα πρέπει να δηλώσουν την ύπαρξη αδελφών
    με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο-σχολείο-τάξη φοίτησης), που φοιτούν ήδη σε σχολεία της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, ώστε να τοποθετηθούν τα αδέλφια στο ίδιο ή συστεγαζόμενο-όμορο σχολείο. Εάν γνωρίζουν ότι οι μαθητές θα συνεχίσουν σε ΕΠΑ.Λ., καλό είναι να το δηλώσουν (όχι απαραίτητα).
  4. Για λόγους καθαρά πρακτικούς σας παρακαλούμε να μην στείλετε τις υπεύθυνες δηλώσεις στο email του σχολείου. Σας παρακαλούμε να τις εκτυπώσετε και να μας τις φέρουν οι ίδιοι οι μαθητές στο σχολείο μαζί με το αποδεικτικό της διεύθυνσης. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: Παρασκευή 17/3/2023.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Οι διευθύνσεις κατοικίας να είναι πλήρεις, οδός – αριθμός – περιοχή – Τ.Κ., με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Στην περίπτωση οδών με δύο ή τρεις λέξεις, να αναγράφονται πλήρως οι λέξεις και όχι συνοπτικά με τελεία, π.χ. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 8 και όχι ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 8.

Απόκριες 2023

Μετά απο 3 χρόνια γιορτάσαμε με πολύ κέφι, μουσική και χορό τις Απόκριες. Οι μαθητές ντύθηκαν, χόρεψαν και όλοι διασκεδάσαμε στο προαύλιο του σχολείου, μαθητές και καθηγητές. Οι καθηγητές μασκαρεύτηκαν και χόρεψαν με τους μαθητές παραδοσιακά τραγούδια, νησιώτικα, τσάμικα, ηπειρώτικα και καλαματιανά. Στη συνέχεια ήρθε και η μπάντα του Δήμου Χαλανδρίου και το κέφι…απογειώθηκε. Δείτε φωτό & βίντεο

Συμμετοχή στο σεμινάριο “ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός στις Τέχνες και τον Πολιτισμό”

Ο κ. Κώστας Λαμπρινίδης  και μαθητές του σχολείου, παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου ένα ενδιαφέρον εικαστικό πρόγραμμα που πραγματοποιούν στο σχολείο μας με το λογισμικό δυναμικής Γεωμετρίας “The Geometer’s Sketchpad” στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τα 3 παιδιά που συμμετείχαν ανταποκρίθηκαν άριστα, παρουσιάζοντας αρχικά το συγκεκριμένο λογισμικό και τον τρόπο λειτουργίας του και στη συνέχεια εργασίες και εικόνες. Μπράβο στους μαθητές μας και στον κ. Λαμπρινίδη!!! Δείτε φωτό:

Επίσκεψη του Συνήγορου του Παιδιού

Την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας επιμορφωτική δράση από το Συνήγορο του Παιδιού κατόπιν πρόσκλησης από την κ. Ν. Σταυριανάκη. Η κ.Θεώνη Κουφονικολάκου αλληεπίδρασε δημιουργικά και ενημέρωσε τους μαθητές/τις μαθήτριες στο Α1 στο πλαίσιο της διαθεματικής δράσης που υλοποιείται φέτος στο εν λόγω τμήμα με θέμα “Μαθαίνω και υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου”. Εν συνεχεία, επιμόρφωσε  σχετικά τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Υπήρξε πραγματικά μια εξαιρετική εμπειρία από την οποία όλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί,  αποκομίσαμε πολλά…Δείτε φωτό

Συμμετοχή του σχολείου μας στο MUN. Συγχαρητήρια στους μαθητές και στην κα Μήτσιου!!!

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε σχολείο μας στην 5η Ετήσια Σύνοδος του Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών  ( Model of United Nations) που διεξήχθη στις 12-15  Ιανουαρίου στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς. Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών είναι ένα συνέδριο- προσομοίωση των συνεδριάσεων τού Ο.Η.Ε., όπου οι μαθητές, εκπροσωπoύν ως διπλωμάτες  μια χώρα που δεν είναι η δική τους, συζητούν θέματα της παγκόσμιας επικαιρότητας, δημιουργούν συμμαχίες και προτείνουν λύσεις με μορφή “ψηφισμάτων. Οι συνεδριάσεις διαρκούν τέσσερις μέρες και επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική. Οι μαθητές μας εκπροσώπησαν τις χώρες της Ρουμανίας, Κροατίας, Εσθονίας και του Ιράκ.

Το συνέδριο έδωσε μια προνομιακή ευκαιρία στους μαθητές να ανταλλάξουν απόψεις με συνομήλικους τους για παγκόσμια προβλήματα, να εκφραστούν δημόσια και να επιχειρηματολογήσουν στηρίζοντας την πολιτική της χώρας τους, και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην Αγγλική γλώσσα. Μπράβο στους μαθητές μας και στην κα Μήτσιου!!!

Δείτε φωτό…

 

Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι:

 

    Β τάξη                                                                Γ τάξη

 

Αργυ… Ιωάννα                                                   Ανδρ… Μελίνα

Γαστ… Κων/νος                                                 Βου… Άννα

Γιανν… Γεώργιος                                               Γεωργ… Αναστασία

Γεωργ… Αριάδνη                                               Γαβ… Χαράλαμπος

Πισσ… Λάζαρος                                                 Δρου… Εβελίνα

Καλ… Θάλεια                                                     Κακκ… Ειρήνη

Χειρδ… Θεόδωρος                                             Να… Νεφέλη

Τσεκ… Κων/νος                                                  Πανα… Γεωργία

Τσ… Άρης                                                           Παπ… Θεοδώρα

Τρ… Παρασκευάς                                              Παυλ.. Μελίνα

Τσ… Αδαμαντία                                                  Χριστ… Ανδριάννα

Χιον… Άννα-Μαρία                                            Σταυρ… Έλενα

Χή… Ευάγγελος

 

Την ευθύνη του προγράμματος είχε η καθηγήτρια των Αγγλικών  κ. Κυριακή Μήτσιου

 

Καλά Χριστούγεννα

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία. Καλά Χριστούγεννα & ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!!!

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα

Οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Τετάρτη 21/12/2022 το ίδρυμα Χατζηκώνστα όπου πρόσφεραν την αγάπη τους, δώρα και σημαντικές προμήθειες που έφεραν μαζί τους. Ευχαριστούμε τους γονείς και τους μαθητές για τη συγκινητική γενναιοδωρία τους. Οι μαθητές είδαν τους χώρους, έπαιξαν και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Δείτε φωτό…

Ημερίδα ΣΕΠ στο σχολείο μας

Πώς στέκεται ένας ρεπόρτερ μπροστά στην κάμερα; Πόσο επικίνδυνο είναι να είσαι πιλότος; Τι είναι η σεισμική τράπεζα; Μπορείς να γίνεις γιατρός, αν σιχαίνεσαι το αίμα; Ποιος είναι ο κώδικας δεοντολογίας του δημοσιογράφου; Με ποια υλικά παρασκευάζεται μια ενυδατική κρέμα; Πώς συντηρούμε ένα σπασμένο αγγείο; Πώς εξειδικεύεται ο ψυχοθεραπευτής; Πώς μετράμε το  διοξείδιο του άνθρακα σε ένα χώρο;

Αυτά και άλλα πολλά συζητήθηκαν στην Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο σχολείο μας την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022. Εννιά γονείς μαθητών του σχολείου παρουσίασαν τα επαγγέλματά τους στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, που συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση και τη διεξαγωγή της Ημερίδας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της Δράσης, Ερίκογλου Θ., Καραγκιόζογλου Μ., Πανομμάτη Μ., Πριμέντα Ό., Αρχοντάκη Α. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στη μαθήτρια Ν. Νεφέλη που επιμελήθηκε με πολύ μεράκι την αφίσα της Ημερίδας.

Όλο το υλικό της Δράσης «Γνωρίζω επαγγέλματα, προετοιμάζομαι για το μέλλον» βρίσκεται στην e-class. Για να την επισκεφτείτε χρησιμοποιείτε τη σύνδεση «χρήσιμοι σύνδεσμοι – links» στο πάνω αριστερό μέρος της ιστοσελίδας μας.  Δείτε φωτογραφίες…

Σχολική Ψυχολόγος

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,
Ονομάζομαι Σαριδάκη Μαρία και επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω για την τοποθέτηση μου, ως Ψυχολόγος, στο 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου. Το έργο ενός Ψυχολόγου στοχεύει στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των παιδιών, αλλά και στην υποστήριξη παιδιών με ιδιαίτερες μαθησιακές και ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες, με στόχο την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος η αρμονική συνεργασία με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και τις οικογένειες, για την καλύτερη και αποδοτικότερη υποστήριξη των παιδιών. Οι ατομικές συναντήσεις των μαθητών με την Ψυχολόγο απαιτούν την έγγραφη συναίνεση του γονέα. Για το λόγο αυτό επισυνάπτεται το σχετικό έντυπο συγκατάθεσης, το οποίο και θα πρέπει να επιστραφεί συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο στο σχολείο ή σκαναρισμένο στο email: saridakimarieta@yahoo.gr.
Προκειμένου να οριστεί συνάντηση γονέα με την Ψυχολόγο μπορείτε να δηλώνετε το ενδιαφέρον σας στο emailsaridakimarieta@yahoo.gr.

Οι συναντήσεις θα προγραμματίζονται κάθε Πέμπτη (ημέρα επίσκεψής μου στο σχολείο) και ώρες 8.15-12.30. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η συνεργασία της Ψυχολόγου με κάθε ενδιαφερόμενο γίνεται σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας των Ψυχολόγων. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων ότι τηρείται το απόρρητο και η εμπιστευτικότητα. Εξαιρέσεις γίνονται σε περιπτώσεις στις οποίες χρειάζεται να διασφαλιστεί η ασφάλεια του/της μαθητή/τριας ή η ασφάλεια τρίτων ή λόγω νομικής υποχρέωσης. Ευελπιστώ ότι θα βρισκόμαστε σε επικοινωνία και θα έχουμε μια άριστη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς!
Με εκτίμηση,
Σαριδάκη Μαρία,
Ψυχολόγος

Η χορωδία μας στην Καρδίτσα

Για άλλη μία χρονιά η χορωδία του σχολείου μας διέπρεψε στον Διαγωνισμό των Χορωδιών στην Καρδίτσα το Σάββατο 3/12/2022 και πέρασε στην επόμενη φάση στη Σερβία. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στην κα Πριμέντα που με επιμονή, υπομονή και αμέτρητες ώρες εξάσκησης κατάφεραν για άλλη μία φορά  να διακριθούν!!! Ευχόμαστε ολόθερμα και νέες επιτυχίες στη Σερβία. Δείτε φωτό…