Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Σχολική Ψυχολόγος

Ημερολόγιο Δράσεων

ΔΤΤΠΠΣΚ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Σχολική Ψυχολόγος

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,
Ονομάζομαι Σαριδάκη Μαρία και επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω για την τοποθέτηση μου, ως Ψυχολόγος, στο 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου. Το έργο ενός Ψυχολόγου στοχεύει στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των παιδιών, αλλά και στην υποστήριξη παιδιών με ιδιαίτερες μαθησιακές και ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες, με στόχο την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος η αρμονική συνεργασία με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και τις οικογένειες, για την καλύτερη και αποδοτικότερη υποστήριξη των παιδιών. Οι ατομικές συναντήσεις των μαθητών με την Ψυχολόγο απαιτούν την έγγραφη συναίνεση του γονέα. Για το λόγο αυτό επισυνάπτεται το σχετικό έντυπο συγκατάθεσης, το οποίο και θα πρέπει να επιστραφεί συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο στο σχολείο ή σκαναρισμένο στο email: saridakimarieta@yahoo.gr.
Προκειμένου να οριστεί συνάντηση γονέα με την Ψυχολόγο μπορείτε να δηλώνετε το ενδιαφέρον σας στο emailsaridakimarieta@yahoo.gr.

Οι συναντήσεις θα προγραμματίζονται κάθε Πέμπτη (ημέρα επίσκεψής μου στο σχολείο) και ώρες 8.15-12.30. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η συνεργασία της Ψυχολόγου με κάθε ενδιαφερόμενο γίνεται σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας των Ψυχολόγων. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων ότι τηρείται το απόρρητο και η εμπιστευτικότητα. Εξαιρέσεις γίνονται σε περιπτώσεις στις οποίες χρειάζεται να διασφαλιστεί η ασφάλεια του/της μαθητή/τριας ή η ασφάλεια τρίτων ή λόγω νομικής υποχρέωσης. Ευελπιστώ ότι θα βρισκόμαστε σε επικοινωνία και θα έχουμε μια άριστη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς!
Με εκτίμηση,
Σαριδάκη Μαρία,
Ψυχολόγος