Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Η νέα εποχή

Ημερολόγιο Δράσεων

ΔΤΤΠΠΣΚ
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Η νέα εποχή

Αξιότιμοι γονείς,

Αγαπητοί μαθητές,

 

Η σύγχρονη συγκυρία της πανδημίας, του εγκλεισμού και της απόστασης εγείρει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να επανεκτιμήσουμε αξίες, να αναθεωρήσουμε αλήθειες, να αντικρίσουμε κατάματα θεσμούς, που μέχρι τώρα ίσως μας φαίνονταν απαρχαιωμένοι ή ελλειμματικοί.

Σε μια τέτοια αναθεώρηση νομίζω ότι το βλέμμα μας πρέπει να σταθεί στην έννοια της κοινότητας με κάθε της μορφή,  γιατί αυτό τελικά είναι που απουσιάζει σήμερα από τον άνθρωπο. Υποκατάστατες κοινότητες προσπαθούν να καλύψουν το κενό, αλλά παραμένουν μόνο υποκατάστατα. Διαδικτυακές  συνομιλίες, διαδικτυακές συναντήσεις, τηλεργασία, τηλεκπαίδευση… Αναγκαία και αυτή η μορφή επικοινωνίας, που ικανοποιεί έστω και έτσι το επικοινωνιακό κενό.

Σε αυτήν λοιπόν τη συγκυρία θέλω να τονίσω την ανάγκη ενδυνάμωσης της σχέσης της σχολικής κοινότητας με όλους εσάς, τους γονείς και τους μαθητές και να υπογραμμίσω ότι το σχολείο μας, ως ζώσα κοινωνία είναι πάντα στη διάθεσή σας να αφουγκραστεί προβληματισμούς, να επιλύσει προβλήματα και πρωτίστως να συναισθανθεί τη νέα γενιά, που σήμερα βάλλεται ίσως περισσότερο από όλους. Σε αυτήν την δύσκολη ηλικία της εφηβείας, της αναζήτησης της  προσωπικής ταυτότητας, της γνωστικής οχύρωσης και της ανταπόκρισης σε πλήθος υποχρεώσεων, το σχολείο μας διεκδικεί τη θέση αρωγού και όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί, η ψυχολόγος και φυσικά  η Διεύθυνση του σχολείου επιζητούμε τη διατήρηση αυτής της «κοινωνίας» και προσδοκούμε τη φυσική συνάντηση στον φυσικό μας χώρο, στο σχολείο μας.

Καλή Δύναμη!!!

Με εκτίμηση.

Η Διευθύντρια, Εξακουστίδου Ευφροσύνη.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *