Αρχική » Αρθρα του/της madiz

Αρχείο συντάκτη madiz

Ημερολόγιο Δράσεων

ΔΤΤΠΠΣΚ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Προετοιμασία για τις ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών της Γ΄ τάξης έτους 2023-24

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ.1/ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑΛ.) για το σχολικό έτος 2023-24 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ), η οποία θα ενεργοποιηθεί σε λίγες μέρες.
Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
– Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια. Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει: α) ο γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση (Κηδεμόνας E-eggrafes) να συμπληρώσει τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση (20230426 ΥΔ_e-εγγραφές_Α) και β) ο έτερος κηδεμόνας να συμπληρώσει την Υπεύθυνη Δήλωση που τον αφορά (20230426 ΥΔ_e-εγγραφές_Β) και να τις αποστείλουν/καταθέσουν στο σχολείο μέχρι τις 15/5/2023. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση των στοιχείων της Υπεύθυνης Δήλωσης από τον/τη γονέα/κηδεμόνα που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, καθώς θα πρέπει να συμπληρώσει ακριβώς τα στοιχεία του/της όπως εμφανίζονται στο taxisnet.

– Η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο/η μαθητής/τρια, είναι αυτή η οποία θα συμπληρώσετε στις υπεύθυνες δηλώσεις (θα πρέπει να ταυτίζεται και στις δύο Υ.Δ.). Αν η διεύθυνση είναι διαφορετική από αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool, δηλαδή δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή. Προσοχή: Επισημαίνεται ότι στις δύο Υ.Δ. θα πρέπει να ταυτίζεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

– Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή, θα σας χρειαστούν εκτός των κωδικών ΓΓΠΣ (taxis):
α) Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας, η οποία είναι αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα που θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.

β) Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας, ο οποίος αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τέτοιο έγγραφο στη διάθεσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο για να σας δώσουν τον αριθμό.

Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή e-εγγραφές δεν διατηρεί αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί διαγράφονται.
Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενημερωθείτε με νεότερη εγκύκλιο. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να απευθύνεστε στις σχολικές μονάδες για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2023-24.
Από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών
Π.Ε. και Δ.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Εκδρομή στο Μόναχο 9/3/2023 – 12/3/2023

Οι μαθητές των τριών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας μαζί με τους καθηγητές τους πραγματοποίησαν εκδρομή στο Μόναχο. Η εμπειρία ήταν αξέχαστη. Δείτε φωτό…

Εκδήλωση για τον σημαντικό Έλληνα μαθηματικό Καραθεοδωρή

Σήμερα Τετάρτη 26/4/2023 τις δυο τελευταίες ώρες έγινε εκδήλωση για τον σπουδαίο μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή,την οποία παρακολούθησαν οι  μαθητές της λέσχης ανάγνωσης με την καθηγήτρια τους κα Χωριατέλλη.Δείτε φωτό…

Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Δείτε τι όμορφα πράγματα έφτιαξαν οι μαθητές μας μαζί με την καθηγήτρια τους κα Παφιλιάρη στο εργαστήριο Δεξιοτήτων στην αυλή του σχολείου. Πατήστε εδω…

 

Θεατρική παράσταση στο χώρο του σχολείου

Σήμερα Δευτέρα 24/4/2023 στο χώρο του σχολείου παρουσιάστηκε ένα διαδραστικό θεατρικό έργο με θέμα τη βία και τον εκφοβισμό στο σχολείο. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά. Δείτε φωτό…

 

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα

Εκδρομή Σύρος 29-31/3/2023

Με την τρίτη γυμνασίου (Γ’ Γυμνασίου) πήγαμε στη μαγευτική Σύρο τριήμερη εκδρομή (29/3/2023 – 31/3/2023) και επισκεφθήκαμε τις μαγικές παραλίες της, τις εκκλησίες της, τη συνοικία της Άνω Σύρας, το δημαρχείο και τη μαρμάρινη πλατεία. Δείτε φωτό…

Προετοιμασία για τις ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών της Γ΄ τάξης

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες

Οι τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών/τριων στο Λύκειο είναι:

  1. Θα πρέπει  ο πρώτος κηδεμόνας (ο οποίος και θα ολοκληρώσει αργότερα με τους κωδικούς του στο taxisnet την εγγραφή) να συμπληρώσει την παρούσα υπεύθυνη δήλωση. Η ηλεκτρονική εγγραφή στο taxisnet θα πραγματοποιηθεί αργότερα και θα σας ειδοποιήσουμε εκ νέου.
  2. Η παραπάνω υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να συνοδεύεται με ανάλογο αποδεικτικό έγγραφο. Σας υπενθυμίζουμε ότι η μόνιμη κατοικία των μαθητών αποδεικνύεται σύμφωνα με τα ακόλουθα δικαιολογητικά : 1) Απόδειξη λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο. (όχι κινητό τηλέφωνο) ή 2) Αντίγραφο εκκαθαριστικού της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) ή η αντίστοιχη σελίδα της φορολογικής δήλωσης, στην οποία δηλώνεται η μόνιμη κατοικία του κηδεμόνα (Ε1, Πίνακας 5).
  3. Επίσης, στην ίδια υπεύθυνη δήλωση, οι γονείς–κηδεμόνες των μαθητών θα πρέπει να δηλώσουν την ύπαρξη αδελφών
    με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο-σχολείο-τάξη φοίτησης), που φοιτούν ήδη σε σχολεία της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, ώστε να τοποθετηθούν τα αδέλφια στο ίδιο ή συστεγαζόμενο-όμορο σχολείο. Εάν γνωρίζουν ότι οι μαθητές θα συνεχίσουν σε ΕΠΑ.Λ., καλό είναι να το δηλώσουν (όχι απαραίτητα).
  4. Για λόγους καθαρά πρακτικούς σας παρακαλούμε να μην στείλετε τις υπεύθυνες δηλώσεις στο email του σχολείου. Σας παρακαλούμε να τις εκτυπώσετε και να μας τις φέρουν οι ίδιοι οι μαθητές στο σχολείο μαζί με το αποδεικτικό της διεύθυνσης. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: Παρασκευή 17/3/2023.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Οι διευθύνσεις κατοικίας να είναι πλήρεις, οδός – αριθμός – περιοχή – Τ.Κ., με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Στην περίπτωση οδών με δύο ή τρεις λέξεις, να αναγράφονται πλήρως οι λέξεις και όχι συνοπτικά με τελεία, π.χ. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 8 και όχι ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 8.

Απόκριες 2023

Μετά απο 3 χρόνια γιορτάσαμε με πολύ κέφι, μουσική και χορό τις Απόκριες. Οι μαθητές ντύθηκαν, χόρεψαν και όλοι διασκεδάσαμε στο προαύλιο του σχολείου, μαθητές και καθηγητές. Οι καθηγητές μασκαρεύτηκαν και χόρεψαν με τους μαθητές παραδοσιακά τραγούδια, νησιώτικα, τσάμικα, ηπειρώτικα και καλαματιανά. Στη συνέχεια ήρθε και η μπάντα του Δήμου Χαλανδρίου και το κέφι…απογειώθηκε. Δείτε φωτό & βίντεο

Συμμετοχή στο σεμινάριο “ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός στις Τέχνες και τον Πολιτισμό”

Ο κ. Κώστας Λαμπρινίδης  και μαθητές του σχολείου, παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου ένα ενδιαφέρον εικαστικό πρόγραμμα που πραγματοποιούν στο σχολείο μας με το λογισμικό δυναμικής Γεωμετρίας “The Geometer’s Sketchpad” στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τα 3 παιδιά που συμμετείχαν ανταποκρίθηκαν άριστα, παρουσιάζοντας αρχικά το συγκεκριμένο λογισμικό και τον τρόπο λειτουργίας του και στη συνέχεια εργασίες και εικόνες. Μπράβο στους μαθητές μας και στον κ. Λαμπρινίδη!!! Δείτε φωτό: