Αρχική » Αρθρα του/της madiz

Αρχείο συντάκτη madiz

Αποφοίτηση 2023

Στις 16/6 με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετήσαμε τους μαθητές μας, της Γ’ Γυμνασίου, για την επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης τους. Η βραδιά ήταν υπέροχη, όπως μπορείτε να δείτε απο τις σχετικές φωτό…

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση. Με υγεία!!!

Ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ 2023

ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

Από τις 28 Ιουνίου 2023 και ώρα 07:00 έως και τις 07 Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2023-2024.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

*********************************************************************************************

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

*********************************************************************************************

Παρουσίαση προγράμματος Γεωμετρικές καλλιτεχνίες 2022-23

Συγχαρητήρια στον κο Λαμπρινίδη και την ομάδα του που ασχολήθηκαν όλη τη χρονιά και δημιούργησαν περίφημα καλλιτεχνήματα στους υπολογιστές. Η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/6/2023 υπό την αιγίδα της ΔΔΕ Β’ Αθήνας. Δείτε τις φωτό…

 

 

Προετοιμασία για τις ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών της Γ΄ τάξης έτους 2023-24

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ.1/ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑΛ.) για το σχολικό έτος 2023-24 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ), η οποία θα ενεργοποιηθεί σε λίγες μέρες.
Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
– Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια. Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει: α) ο γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση (Κηδεμόνας E-eggrafes) να συμπληρώσει τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση (20230426 ΥΔ_e-εγγραφές_Α) και β) ο έτερος κηδεμόνας να συμπληρώσει την Υπεύθυνη Δήλωση που τον αφορά (20230426 ΥΔ_e-εγγραφές_Β) και να τις αποστείλουν/καταθέσουν στο σχολείο μέχρι τις 15/5/2023. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση των στοιχείων της Υπεύθυνης Δήλωσης από τον/τη γονέα/κηδεμόνα που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, καθώς θα πρέπει να συμπληρώσει ακριβώς τα στοιχεία του/της όπως εμφανίζονται στο taxisnet.

– Η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο/η μαθητής/τρια, είναι αυτή η οποία θα συμπληρώσετε στις υπεύθυνες δηλώσεις (θα πρέπει να ταυτίζεται και στις δύο Υ.Δ.). Αν η διεύθυνση είναι διαφορετική από αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool, δηλαδή δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή. Προσοχή: Επισημαίνεται ότι στις δύο Υ.Δ. θα πρέπει να ταυτίζεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

– Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή, θα σας χρειαστούν εκτός των κωδικών ΓΓΠΣ (taxis):
α) Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας, η οποία είναι αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα που θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.

β) Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας, ο οποίος αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τέτοιο έγγραφο στη διάθεσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο για να σας δώσουν τον αριθμό.

Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή e-εγγραφές δεν διατηρεί αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί διαγράφονται.
Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενημερωθείτε με νεότερη εγκύκλιο. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να απευθύνεστε στις σχολικές μονάδες για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2023-24.
Από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών
Π.Ε. και Δ.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Εκδρομή στο Μόναχο 9/3/2023 – 12/3/2023

Οι μαθητές των τριών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας μαζί με τους καθηγητές τους πραγματοποίησαν εκδρομή στο Μόναχο. Η εμπειρία ήταν αξέχαστη. Δείτε φωτό…

Εκδήλωση για τον σημαντικό Έλληνα μαθηματικό Καραθεοδωρή

Σήμερα Τετάρτη 26/4/2023 τις δυο τελευταίες ώρες έγινε εκδήλωση για τον σπουδαίο μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή,την οποία παρακολούθησαν οι  μαθητές της λέσχης ανάγνωσης με την καθηγήτρια τους κα Χωριατέλλη.Δείτε φωτό…

Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Δείτε τι όμορφα πράγματα έφτιαξαν οι μαθητές μας μαζί με την καθηγήτρια τους κα Παφιλιάρη στο εργαστήριο Δεξιοτήτων στην αυλή του σχολείου. Πατήστε εδω…

 

Θεατρική παράσταση στο χώρο του σχολείου

Σήμερα Δευτέρα 24/4/2023 στο χώρο του σχολείου παρουσιάστηκε ένα διαδραστικό θεατρικό έργο με θέμα τη βία και τον εκφοβισμό στο σχολείο. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά. Δείτε φωτό…

 

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα

Εκδρομή Σύρος 29-31/3/2023

Με την τρίτη γυμνασίου (Γ’ Γυμνασίου) πήγαμε στη μαγευτική Σύρο τριήμερη εκδρομή (29/3/2023 – 31/3/2023) και επισκεφθήκαμε τις μαγικές παραλίες της, τις εκκλησίες της, τη συνοικία της Άνω Σύρας, το δημαρχείο και τη μαρμάρινη πλατεία. Δείτε φωτό…

Ιστορικό

Kατηγορίες