Αρχική » 2021 » Μάρτιος

Αρχείο μηνός Μάρτιος 2021

Η νέα εποχή

Αξιότιμοι γονείς,

Αγαπητοί μαθητές,

 

Η σύγχρονη συγκυρία της πανδημίας, του εγκλεισμού και της απόστασης εγείρει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να επανεκτιμήσουμε αξίες, να αναθεωρήσουμε αλήθειες, να αντικρίσουμε κατάματα θεσμούς, που μέχρι τώρα ίσως μας φαίνονταν απαρχαιωμένοι ή ελλειμματικοί.

Σε μια τέτοια αναθεώρηση νομίζω ότι το βλέμμα μας πρέπει να σταθεί στην έννοια της κοινότητας με κάθε της μορφή,  γιατί αυτό τελικά είναι που απουσιάζει σήμερα από τον άνθρωπο. Υποκατάστατες κοινότητες προσπαθούν να καλύψουν το κενό, αλλά παραμένουν μόνο υποκατάστατα. Διαδικτυακές  συνομιλίες, διαδικτυακές συναντήσεις, τηλεργασία, τηλεκπαίδευση… Αναγκαία και αυτή η μορφή επικοινωνίας, που ικανοποιεί έστω και έτσι το επικοινωνιακό κενό.

Σε αυτήν λοιπόν τη συγκυρία θέλω να τονίσω την ανάγκη ενδυνάμωσης της σχέσης της σχολικής κοινότητας με όλους εσάς, τους γονείς και τους μαθητές και να υπογραμμίσω ότι το σχολείο μας, ως ζώσα κοινωνία είναι πάντα στη διάθεσή σας να αφουγκραστεί προβληματισμούς, να επιλύσει προβλήματα και πρωτίστως να συναισθανθεί τη νέα γενιά, που σήμερα βάλλεται ίσως περισσότερο από όλους. Σε αυτήν την δύσκολη ηλικία της εφηβείας, της αναζήτησης της  προσωπικής ταυτότητας, της γνωστικής οχύρωσης και της ανταπόκρισης σε πλήθος υποχρεώσεων, το σχολείο μας διεκδικεί τη θέση αρωγού και όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί, η ψυχολόγος και φυσικά  η Διεύθυνση του σχολείου επιζητούμε τη διατήρηση αυτής της «κοινωνίας» και προσδοκούμε τη φυσική συνάντηση στον φυσικό μας χώρο, στο σχολείο μας.

Καλή Δύναμη!!!

Με εκτίμηση.

Η Διευθύντρια, Εξακουστίδου Ευφροσύνη.

Ψυχολόγος στο σχολείο μας

Αγαπητοί μαθητές, γονείς & κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 8/12/2020 έχει τοποθετηθεί σχολικός ψυχολόγος στο σχολείο μας. Σκοπός συτής της δράσης είναι η ενημέρωση , η συμβουλευτική και η ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας, των μαθητών με ή χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, γονέων και άλλων εμπλεκομένων, έτσι ώστε να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαχειριστούν αποτελεσματικά κρίσιμες και απρόβλεπτες καταστάσεις , όπως αυτή που διανύουμε με την πανδημία του COVID-19.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου ποι οι σχολικές μονάδες τελούν υπό αναστολή, θα παρέχονται υπηρεσίες στα μέλη της σχολικής κοινότητας με τη μορφή της ασύγχρονης εκπαίδευσης, μέσα από τη δημιουργία ηλεκτρονικής τάξης στο οποίο θα αναρτηθεί ενημερωτικό και υποστηρικτικό υλικό προσβάσιμο για τον καθένα. Το link στο e-class της ψυχολόγου είναι: https://eclass.sch.gr/courses/0551588264/

Παράλληλα υπάρχει και δυνατότητα πραγματοποίησης διαδικτυακών συναντήσεων μέσω της πλατφόρμας webex τόσο για τα ενήλικα , όσο και για τα ανήλικα μέλη της σχολικής μονάδας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ανήλικων μελών είναι η χορήγηση υπεύθυνης δήλωσης του γονέα ως προς τη συναίνεση του για τη συμβουλευτική υποστήριξη του παιδιού του. Το e-mail όπου μπορείτε να απευθύνεστε στη ψυχολόγο (για τον προγραμματισμό συνάντησης) είναι: gkerasmia@sch.gr και το link για τις διαδικτυακές συναντήσεις στο webex είναι: https://minedu-secondary.webex.com/meet/gkerasmia

Οι ώρες συνεργασίας της ψυχολόγου με το σχολείο μας είναι κάθε Δευτέρα 9:00 πμ. – 13:30 μμ.

Με εκτίμηση

Η Διεύθυνση του σχολείου                                                       Η Ψυχολόγος

Καλημέρα κόσμε!

Καλωσήλθατε στη νέα μας ιστοσελίδα! Περιμένουμε σχόλια για να γίνουμε καλύτεροι, ταχύτεροι και φιλικότεροι για εσάς!!!

Ιστορικό

Kατηγορίες