Αρχική » 2022 » Μάιος

Αρχείο μηνός Μάιος 2022

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Χίο

Οι μαθητές του Εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού προγράμματος “Μαστίχα – το πολύτιμο δάκρυ του Αιγαίου” και οι καθηγητές τους πραγματοποίησαν τετραήμερη εκδρομή στη Χίο στις 13/4/2022. Συμμετείχαν η κα Εξακουστίδου (Διευθύντρια), η κα Διζέλου (υποδιευθύντρια), η κα Πριμέντα (η μουσικός μας) και ο φιλόλογος μας κος Καρναβάς. Η εκδρομή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Την πρώτη ημέρα επισκεφθήκαμε την παλιά πόλη της Χίου, το κάστρο, την πλατεία Βουνακίου, την Απλωταριά με τα μαγαζιά της και το Μουσείο του Αδαμάντιου Κοραή. Επίσης απολαύσαμε το παραδοσιακό παγωτό Κρόνος. Τη δεύτερη ημέρα επισκεφθήκαμε τη Νότια Χίο, τα Μαστιχοχώρια, τη διάσημη παραλία Μαύρα Βόλια και το Μουσείο Μαστίχας. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το μεσαιωνικό χωριό Μεστά. Την τρίτη ημέρα επισκεφθήκαμε την κεντρική Χίο, τη Μονή της Χώρας, τα Αυγώνυμα και τον Ανάβατο και καταλήξαμε στο Λιθί για γεύμα. Στη συνέχεια πήγαμε στον Κάμπο στο αρχοντικό Citrus. Την τελευταία ημέρα πήγαμε στη Βολισσό και στο Άγιο Γάλας.

Τέσσερις υπέροχες ημέρες γεμάτες εμπειρίες, υπέροχες εικόνες, μεθυστικές μυρωδιές. Δείτε τις φωτογραφίες μας…

 

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Σπάρτη

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Σπάρτη
Μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης του σχολείου μας, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Λέσχη Ανάγνωσης», πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Σπάρτη στις 7-9 Απριλίου 2022. Στην εκπαιδευτική εκδρομή συμμετείχαν 15 μαθητές και μαθήτριες που είχαν παρακολουθήσει το πρόγραμμα, με συνοδούς τις καθηγήτριες Μ. Χωριατέλλη, φιλόλογο και Σ. Σιούντρη, Φυσικής Αγωγής, υπεύθυνες του προγράμματος.
Οι μαθητές την πρώτη μέρα επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού στη Σπάρτη, την Καστροπολιτεία του Μυστρά και το Μουσείο Μυστρά, ενώ το απόγευμα περιηγήθηκαν στη Σπάρτη.
Τη δεύτερη μέρα, οι μαθητές επισκέφτηκαν το Γύθειο και τον Πύργο Τζανετάκη στο νησάκι Κρανάη, στη συνέχεια την Αρεόπολη και το Μουσείο στον Πύργο Πικουλάκη, καθώς και το σπήλαιο του Διρού και το γραφικό Λιμένι.
Την τρίτη μέρα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης και αργότερα στη Μονεμβασιά, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν το σπίτι του ποιητή Γ. Ρίτσου, να επισκεφτούν το Μουσείο της Μονεμβασιάς και να φτάσουν ως το ναό της Αγίας Σοφίας, με την υπέροχη θέα στο πέλαγος.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε πολλά ιστορικά σημεία της Πελοποννήσου, συνδεδεμένα με την αρχαία και βυζαντινή ιστορία της πατρίδας μας, αλλά και με την Επανάσταση του 1821.
Δείτε τις φωτό μας…..

Ιστορικό

Kατηγορίες