Αρχική » 2022

Αρχείο έτους 2022

Ημερολόγιο Δράσεων

ΔΤΤΠΠΣΚ
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Διαγωνισμός αειφορίας / τμήμα

 Η αγάπη για το περιβάλλον και η φροντίδα του είναι υποχρέωση όλων μας. Επίσης η καθαριότητα σε κάθε αίθουσα και του σχολείου γενικότερα είναι ένδειξη πολιτισμού αλλά και κοινωνική ευθύνη, τόσο των μαθητών, όσο και των καθηγητών! Τα παιδιά που ζουν σε υγιεινά καθαρό, σχολικό περιβάλλον εξελίσσονται γνωστικά, αλλά και ψυχοκοινωνικά και μεγαλώνουν ισορροπημένα, χαρούμενα και με αυτοπεποίθηση.

Διατηρείστε το χώρο καθαρό, ΜΗΝ πετάτε χαρτιά και φροντίστε να μη λερώνετε τους φρεσκοβαμμένους τοίχους.

Κάθε τμήμα της Α’ Γυμνασίου θα επιλέξει ένα όνομα από τα δέντρα της ελληνικής φύσης και θα ονομάσει την τάξη του με το όνομα του δένδρου αυτού (θα φτιαχτεί πινακίδα έξω από κάθε αίθουσα).

Κάθε τμήμα της Β’ Γυμνασίου θα επιλέξει ένα όνομα από τις θάλασσες της Ελλάδας  ή της Ευρώπης και θα ονομάσει το τμήμα του με το όνομα της (θα φτιαχτεί πινακίδα έξω από κάθε αίθουσα).

Κάθε τμήμα της Γ’ Γυμνασίου θα επιλέξει ένα όνομα από τα βουνά της Ελλάδας ή της  Ευρώπης και θα ονομάσει το τμήμα του με το όνομα του βουνού  (θα φτιαχτεί πινακίδα έξω από κάθε αίθουσα).

Στολίστε την τάξη σας με ζωγραφιές, αφίσες, χειροτεχνίες, κατασκευές,  αποφθέγματα, ιστορίες που να αφορούν το δέντρο, τη θάλασσα και το βουνό που επιλέξατε. Αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει…

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/11/2022 θα πρέπει ο πρόεδρος του κάθε τμήματος να ενημερώσει για το όνομα του κάθε τμήματος του κατόπιν συμφωνίας με τους συμμαθητές του.

Ο Διαγωνισμός ξεκινά από τη Δευτέρα 5/12/2022 και θα λήξει τον Μάιο του 2023. Οι καθηγητές θα ψηφίσουν αρκετές φορές (κατά τη διάρκεια του έτους) για την προσπάθεια του κάθε τμήματος. Όποιο τμήμα κερδίσει θα πάει μονοήμερη εκδρομή!!!

Κάθε τμήμα θα ξεκινήσει με 10 πόντους. Οι πόντοι αυτοί θα αυξάνονται ή θα μειώνονται  ανάλογα και τα αποτελέσματα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Εθελοντισμός

Την Παρασκευή 18/11/2022 μαζευτήκαμε (30 μαθητές εθελοντές) μαζί με τη Διευθύντρια και την Υποδιευθύντρια για να βάψουμε τα παγκάκια του εξωτερικού χώρου του σχολείου μας. Το βάψιμο ξεκίνησε 1.30 μμ μετά το τέλος των μαθημάτων και τελειώσαμε στις 4.00 μμ αφού τρίψαμε, καθαρίσαμε και βάψαμε τα παγκάκια. Δείτε φωτό…

 

Νέο γκράφιτι στο σχολείο μας

Ο καλλωπισμός του σχολείου ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες με την ολοκλήρωση του γκράφιτι σε ολόκληρο τον ανατολικό τοίχο. Ευχαριστούμε το Δήμο για την χρηματοδότηση του έργου και ελπίζουμε το καταπληκτικό αυτό έργο να εμπνεύσει τους μαθητές μας στην αγάπη για το διάβασμα. Επίσης ξεκινάμε με μαθητές-εθελοντές ένα πρόγραμμα αειφορίας στο σχολείο μας που θα περιλαμβάνει πολλές δράσεις που θα ομορφύνουν τις τάξεις και τον προαύλιο χώρο..

 

Ενισχυτική διδασκαλία σχ. έτους 2022-23

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2022-23

Η Ενισχυτική Διδασκαλία αρχίζει να λειτουργεί κάθε σχολικό έτος και λήγει με τη λήξη των μαθημάτων και πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Η διάρκεια της διδακτικής ώρας ορίζεται σε σαράντα πέντε (45) λεπτά και η διάρκεια του διαλείμματος σε πέντε (05) λεπτά. Η διδασκαλία των μαθημάτων δεν διεξάγεται στις διακοπές και στις αργίες.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:

Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία
Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική και δύο (2) ώρες Αγγλικά.
Σύνολο έντεκα (11) ώρες.

– Για την δεύτερη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία
Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο
(2) ώρες Αγγλικά.

Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία
Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο
(2) ώρες Αγγλικά.

Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

Η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνεται στο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ από τις 14.45 μμ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  η προθεσμία υποβολής της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης είναι έως τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9/2022. Καμία αίτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή εκπρόθεσμα. Κατεβάστε και συμπληρώστε την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση εδώ: Υπόδειγμα_1 αίτησης_δήλωσης μαθημάτων 2022_23

Την συμπληρωμένη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση μπορείτε να μας τη στείλετε είτε ηλεκτρονικά στο mail του σχολείου είτε να μας τη φέρνει ο ίδιος ο μαθητής

Αγιασμός

Τη Δευτέρα 12/9/2022 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στο σχολείο μας.

Μπείτε εδώ να δείτε τις σχετικές φωτό…

Καλή σχολική χρονιά & εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2022

 

Αγαπητοί γονείς & μαθητές

Σας καλωσορίζουμε και φέτος με αγάπη στο σχολείο μας. Όπως γνωρίζουμε η έναρξη του σχολείου θα γίνει στις 12/9/2022 με τον Αγιασμό. Παρακάτω θα βρείτε και το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων του Σεπτεμβρίου:

Πρόγραμμα Εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2022

Ευχές για καλό καλοκαίρι

Σήμερα 30/6/2022 και ημέρα Πέμπτη το σχολείο κλείνει! Θα είναι ανοικτό όλο το καλοκαίρι κάθε Πέμπτη 8.30 πμ. – 14.00 μμ. Και φυσικά από 1η Σεπτεμβρίου επιστρέφουμε δυναμικά! Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι & καλές διακοπές. Καλή ξεκούραση σε ΟΛΟΥΣ…

 

Αποφοίτηση των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση αποχαιρετίσαμε την Παρασκευή 17/6/2022 τους αγαπημένους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου. Ήταν μία μεγάλη γιορτή για όλο το σχολείο όπου παρουσιάστηκαν αρχικά τα περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα της σχολικής χρονιάς 2021-22 στη Β’ Γυμνασίου με φωτογραφίες και βίντεο. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από την τετραήμερη εκδρομή της Γ’ Γυμνασίου στα Ιωάννινα. Η βραδιά ήταν πολύ συγκινητική, οι μαθητές έλαβαν κάποια αναμνηστικά δωράκια από το Σύλλογο Γονέων και χορέψαν, τραγούδησαν, έφαγαν και διασκέδαζαν. Επίσης καλωσορίσαμε και τους νέους μαθητές της Α’ Γυμνασίου. Να ευχηθούμε ακόμη μία φορά στα παιδιά μας που ανοίγουν τα φτερά τους και φεύγουν, καλή συνέχεια και καλή πρόοδο στην καινούρια τους οικογένεια. Και να μας έρχονται να τους βλέπουμε και να χαιρόμαστε με τις επιτυχίες τους...

Μπείτε εδώ να δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση: https://photos.app.goo.gl/LJtvbfwzcteGN82J7

 

 

Αίθουσες εξοπλισμένες με υπολογιστές & βιντεοπροβολείς

Reality of Knowledge

Αγαπητοί γονείς

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως σε κάθε διδακτική αίθουσα προσθέσαμε υπολογιστή και βιντεοπροβολέα ώστε τα μαθήματα της επόμενης σχολικής χρονιάς (2022-23) να γίνουν πιο εμπλουτισμένα, πιο ψηφιακά και πιο σύγχρονα με τη χρήση πολυμέσων. Η βοήθεια σας ήταν πολύτιμη σε αυτή μας την προσπάθεια καθώς ο Σύλλογος Γονέων μας ενίσχυσε με την αγορά τεσσάρων projectors ώστε να πραγματοποιηθεί η ψηφιακή αναβάθμιση των αιθουσών μας. Η ενδυνάμωση της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας είναι βασική προτεραιότητα μας ώστε το μάθημα να γίνει πιο ελκυστικό για τους μαθητές. Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά σας!!!

Πατήστε εδώ για να δείτε τις φωτογραφίες από τις αίθουσες

 

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Χίο

Οι μαθητές του Εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού προγράμματος “Μαστίχα – το πολύτιμο δάκρυ του Αιγαίου” και οι καθηγητές τους πραγματοποίησαν τετραήμερη εκδρομή στη Χίο στις 13/4/2022. Συμμετείχαν η κα Εξακουστίδου (Διευθύντρια), η κα Διζέλου (υποδιευθύντρια), η κα Πριμέντα (η μουσικός μας) και ο φιλόλογος μας κος Καρναβάς. Η εκδρομή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Την πρώτη ημέρα επισκεφθήκαμε την παλιά πόλη της Χίου, το κάστρο, την πλατεία Βουνακίου, την Απλωταριά με τα μαγαζιά της και το Μουσείο του Αδαμάντιου Κοραή. Επίσης απολαύσαμε το παραδοσιακό παγωτό Κρόνος. Τη δεύτερη ημέρα επισκεφθήκαμε τη Νότια Χίο, τα Μαστιχοχώρια, τη διάσημη παραλία Μαύρα Βόλια και το Μουσείο Μαστίχας. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το μεσαιωνικό χωριό Μεστά. Την τρίτη ημέρα επισκεφθήκαμε την κεντρική Χίο, τη Μονή της Χώρας, τα Αυγώνυμα και τον Ανάβατο και καταλήξαμε στο Λιθί για γεύμα. Στη συνέχεια πήγαμε στον Κάμπο στο αρχοντικό Citrus. Την τελευταία ημέρα πήγαμε στη Βολισσό και στο Άγιο Γάλας.

Τέσσερις υπέροχες ημέρες γεμάτες εμπειρίες, υπέροχες εικόνες, μεθυστικές μυρωδιές. Δείτε τις φωτογραφίες μας…