Αρχική » 2022

Αρχείο έτους 2022

Καλά Χριστούγεννα

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία. Καλά Χριστούγεννα & ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!!!

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα

Οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Τετάρτη 21/12/2022 το ίδρυμα Χατζηκώνστα όπου πρόσφεραν την αγάπη τους, δώρα και σημαντικές προμήθειες που έφεραν μαζί τους. Ευχαριστούμε τους γονείς και τους μαθητές για τη συγκινητική γενναιοδωρία τους. Οι μαθητές είδαν τους χώρους, έπαιξαν και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Δείτε φωτό…

Ημερίδα ΣΕΠ στο σχολείο μας

Πώς στέκεται ένας ρεπόρτερ μπροστά στην κάμερα; Πόσο επικίνδυνο είναι να είσαι πιλότος; Τι είναι η σεισμική τράπεζα; Μπορείς να γίνεις γιατρός, αν σιχαίνεσαι το αίμα; Ποιος είναι ο κώδικας δεοντολογίας του δημοσιογράφου; Με ποια υλικά παρασκευάζεται μια ενυδατική κρέμα; Πώς συντηρούμε ένα σπασμένο αγγείο; Πώς εξειδικεύεται ο ψυχοθεραπευτής; Πώς μετράμε το  διοξείδιο του άνθρακα σε ένα χώρο;

Αυτά και άλλα πολλά συζητήθηκαν στην Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο σχολείο μας την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022. Εννιά γονείς μαθητών του σχολείου παρουσίασαν τα επαγγέλματά τους στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, που συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση και τη διεξαγωγή της Ημερίδας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της Δράσης, Ερίκογλου Θ., Καραγκιόζογλου Μ., Πανομμάτη Μ., Πριμέντα Ό., Αρχοντάκη Α. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στη μαθήτρια Ν. Νεφέλη που επιμελήθηκε με πολύ μεράκι την αφίσα της Ημερίδας.

Όλο το υλικό της Δράσης «Γνωρίζω επαγγέλματα, προετοιμάζομαι για το μέλλον» βρίσκεται στην e-class. Για να την επισκεφτείτε χρησιμοποιείτε τη σύνδεση «χρήσιμοι σύνδεσμοι – links» στο πάνω αριστερό μέρος της ιστοσελίδας μας.  Δείτε φωτογραφίες…

Σχολική Ψυχολόγος

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,
Ονομάζομαι Σαριδάκη Μαρία και επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω για την τοποθέτηση μου, ως Ψυχολόγος, στο 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου. Το έργο ενός Ψυχολόγου στοχεύει στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των παιδιών, αλλά και στην υποστήριξη παιδιών με ιδιαίτερες μαθησιακές και ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες, με στόχο την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος η αρμονική συνεργασία με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και τις οικογένειες, για την καλύτερη και αποδοτικότερη υποστήριξη των παιδιών. Οι ατομικές συναντήσεις των μαθητών με την Ψυχολόγο απαιτούν την έγγραφη συναίνεση του γονέα. Για το λόγο αυτό επισυνάπτεται το σχετικό έντυπο συγκατάθεσης, το οποίο και θα πρέπει να επιστραφεί συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο στο σχολείο ή σκαναρισμένο στο email: saridakimarieta@yahoo.gr.
Προκειμένου να οριστεί συνάντηση γονέα με την Ψυχολόγο μπορείτε να δηλώνετε το ενδιαφέρον σας στο emailsaridakimarieta@yahoo.gr.

Οι συναντήσεις θα προγραμματίζονται κάθε Πέμπτη (ημέρα επίσκεψής μου στο σχολείο) και ώρες 8.15-12.30. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η συνεργασία της Ψυχολόγου με κάθε ενδιαφερόμενο γίνεται σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας των Ψυχολόγων. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων ότι τηρείται το απόρρητο και η εμπιστευτικότητα. Εξαιρέσεις γίνονται σε περιπτώσεις στις οποίες χρειάζεται να διασφαλιστεί η ασφάλεια του/της μαθητή/τριας ή η ασφάλεια τρίτων ή λόγω νομικής υποχρέωσης. Ευελπιστώ ότι θα βρισκόμαστε σε επικοινωνία και θα έχουμε μια άριστη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς!
Με εκτίμηση,
Σαριδάκη Μαρία,
Ψυχολόγος

Η χορωδία μας στην Καρδίτσα

Για άλλη μία χρονιά η χορωδία του σχολείου μας διέπρεψε στον Διαγωνισμό των Χορωδιών στην Καρδίτσα το Σάββατο 3/12/2022 και πέρασε στην επόμενη φάση στη Σερβία. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στην κα Πριμέντα που με επιμονή, υπομονή και αμέτρητες ώρες εξάσκησης κατάφεραν για άλλη μία φορά  να διακριθούν!!! Ευχόμαστε ολόθερμα και νέες επιτυχίες στη Σερβία. Δείτε φωτό…

Διαγωνισμός αειφορίας / τμήμα

 Η αγάπη για το περιβάλλον και η φροντίδα του είναι υποχρέωση όλων μας. Επίσης η καθαριότητα σε κάθε αίθουσα και του σχολείου γενικότερα είναι ένδειξη πολιτισμού αλλά και κοινωνική ευθύνη, τόσο των μαθητών, όσο και των καθηγητών! Τα παιδιά που ζουν σε υγιεινά καθαρό, σχολικό περιβάλλον εξελίσσονται γνωστικά, αλλά και ψυχοκοινωνικά και μεγαλώνουν ισορροπημένα, χαρούμενα και με αυτοπεποίθηση.

Διατηρείστε το χώρο καθαρό, ΜΗΝ πετάτε χαρτιά και φροντίστε να μη λερώνετε τους φρεσκοβαμμένους τοίχους.

Κάθε τμήμα της Α’ Γυμνασίου θα επιλέξει ένα όνομα από τα δέντρα της ελληνικής φύσης και θα ονομάσει την τάξη του με το όνομα του δένδρου αυτού (θα φτιαχτεί πινακίδα έξω από κάθε αίθουσα).

Κάθε τμήμα της Β’ Γυμνασίου θα επιλέξει ένα όνομα από τις θάλασσες της Ελλάδας  ή της Ευρώπης και θα ονομάσει το τμήμα του με το όνομα της (θα φτιαχτεί πινακίδα έξω από κάθε αίθουσα).

Κάθε τμήμα της Γ’ Γυμνασίου θα επιλέξει ένα όνομα από τα βουνά της Ελλάδας ή της  Ευρώπης και θα ονομάσει το τμήμα του με το όνομα του βουνού  (θα φτιαχτεί πινακίδα έξω από κάθε αίθουσα).

Στολίστε την τάξη σας με ζωγραφιές, αφίσες, χειροτεχνίες, κατασκευές,  αποφθέγματα, ιστορίες που να αφορούν το δέντρο, τη θάλασσα και το βουνό που επιλέξατε. Αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει…

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/12/2022 θα πρέπει ο πρόεδρος του κάθε τμήματος να ενημερώσει για το όνομα του κάθε τμήματος του κατόπιν συμφωνίας με τους συμμαθητές του.

Ο Διαγωνισμός ξεκινά από τη Δευτέρα 5/12/2022 και θα λήξει τον Μάιο του 2023. Οι καθηγητές θα ψηφίσουν αρκετές φορές (κατά τη διάρκεια του έτους) για την προσπάθεια του κάθε τμήματος. Όποιο τμήμα κερδίσει θα πάει μονοήμερη εκδρομή!!!

Κάθε τμήμα θα ξεκινήσει με 10 πόντους. Οι πόντοι αυτοί θα αυξάνονται ή θα μειώνονται  ανάλογα και τα αποτελέσματα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Εθελοντισμός

Την Παρασκευή 18/11/2022 μαζευτήκαμε (30 μαθητές εθελοντές) μαζί με τη Διευθύντρια και την Υποδιευθύντρια για να βάψουμε τα παγκάκια του εξωτερικού χώρου του σχολείου μας. Το βάψιμο ξεκίνησε 1.30 μμ μετά το τέλος των μαθημάτων και τελειώσαμε στις 4.00 μμ αφού τρίψαμε, καθαρίσαμε και βάψαμε τα παγκάκια. Δείτε φωτό…

 

Νέο γκράφιτι στο σχολείο μας

Ο καλλωπισμός του σχολείου ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες με την ολοκλήρωση του γκράφιτι σε ολόκληρο τον ανατολικό τοίχο. Ευχαριστούμε το Δήμο για την χρηματοδότηση του έργου και ελπίζουμε το καταπληκτικό αυτό έργο να εμπνεύσει τους μαθητές μας στην αγάπη για το διάβασμα. Επίσης ξεκινάμε με μαθητές-εθελοντές ένα πρόγραμμα αειφορίας στο σχολείο μας που θα περιλαμβάνει πολλές δράσεις που θα ομορφύνουν τις τάξεις και τον προαύλιο χώρο..

 

Ενισχυτική διδασκαλία σχ. έτους 2022-23

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2022-23

Η Ενισχυτική Διδασκαλία αρχίζει να λειτουργεί κάθε σχολικό έτος και λήγει με τη λήξη των μαθημάτων και πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Η διάρκεια της διδακτικής ώρας ορίζεται σε σαράντα πέντε (45) λεπτά και η διάρκεια του διαλείμματος σε πέντε (05) λεπτά. Η διδασκαλία των μαθημάτων δεν διεξάγεται στις διακοπές και στις αργίες.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:

Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία
Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική και δύο (2) ώρες Αγγλικά.
Σύνολο έντεκα (11) ώρες.

– Για την δεύτερη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία
Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο
(2) ώρες Αγγλικά.

Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία
Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο
(2) ώρες Αγγλικά.

Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

Η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνεται στο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ από τις 14.45 μμ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  η προθεσμία υποβολής της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης είναι έως τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9/2022. Καμία αίτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή εκπρόθεσμα. Κατεβάστε και συμπληρώστε την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση εδώ: Υπόδειγμα_1 αίτησης_δήλωσης μαθημάτων 2022_23

Την συμπληρωμένη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση μπορείτε να μας τη στείλετε είτε ηλεκτρονικά στο mail του σχολείου είτε να μας τη φέρνει ο ίδιος ο μαθητής

Αγιασμός

Τη Δευτέρα 12/9/2022 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στο σχολείο μας.

Μπείτε εδώ να δείτε τις σχετικές φωτό…

Ιστορικό

Kατηγορίες